Arap Dili ve Edebiyatı

“18 Aralık Dünya Arapça Günü” Kutlandı

• Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü, Arap Dili ve Edebiyatı Kulübü iş birliğinde “18 Aralık Dünya Arapça Günü” kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi. Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe bölümümüz öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat H. YANIK, UNESCO tarafından 18 Aralık gününün Dünya Arapça Günü olarak kabul edildiğini hatırlatarak, Arapça, Birleşmiş Milletlerin resmî dil olarak tanıdığı 6 dilden biri olduğuna vurgu yaptı. Etkinlik, öğrencilerin birbirinden güzel şiir ve bildirilerini sunmasının akabinde kulüp danışman hocası Doç. Dr. Nurullah YILMAZ’ın Arapçanın önemine ve kulüp faaliyetleri hakkında yaptığı bilgilendirici konuşmasıyla sona erdi.